duiker02
14 mei 2011

De duiker

Op de nieuwe rotonde op de Sint Franciscusweg bij het Bernardinuscollege werd op 14 mei 2011 het eerste kunstwerk in het “Kweekvijverproject’ onthuld.

Eerste kunstwerk in de Kweekvijver

Op de nieuwe rotonde op de Sint Franciscusweg bij het Bernardinuscollege werd op 14 mei 2011 een kunstwerk onthuld. Dit kunstwerk op de rotonde staat in een zeshoekige vijver.
De gemeente Heerlen en directie van het Bernardinuscollege willen samenwerken in het ‘kweekvijverproject’. Dit moet een project worden dat de leerlingen van de school stimuleert om met de stad en met kunst bezig te zijn, en daarnaast ook de betrokkenheid van de Heerlenaar bij kunst in de openbare ruimte vergroot.
De gemeente biedt het Bernardinuscollege de mogelijkheid om talentente kweken in de kweekvijver. Het plan is om regelmatig, elk half jaar, een nieuw kunstwerk in de vijver te plaatsen. Een kunstwerk dat door de leerlingen zelf wordt gemaakt in samenwerking met een Heerlense kunstenaar.
De afdeling Cultuur van de gemeente is, samen met KuS (kunstencentrum Signe), nauw betrokken bij de inhoudelijke invulling van deze kunstprojecten en de financiering hiervan.

persbericht duiker